HTML

Ramen tészták

Hiánypotló blog az itthon és külföldön elérhető ramen vagy ahhoz hasonló ételekről. Néha kicsit junkfood beütéssel. Az instant jegyében.

Friss topikok

Ramentészta. Nem szakértő szinten.

2013.10.15. 21:50 RaMen

Mama ramen - csirkés

Címkék: ázsiai tésztaleves mama ramen

Itthon még nem kapható sajna, ausztriából van, de ez hamarosan változhat.

A gyártó thaiföldi, ott is nagy divat az instant tészta. Itt egy polckép thaiföldről:

mama1.jpg

A gyártó a hangzatos nevű Thai President Foods Public Company (ez is zenél, beszarás), európába egy holland cég importálja. A Presidentesek komolyan veszik a dolgot, rengeteg féle rament gyártanak, érdemes meglátogatni az oldalukat.

A termék érdekessége, hogy zsírt is adnak egy kis zacsiban, a fűszerek mellett külön csomagban van a chilli, aki nem akarja csípősen az ezt egyszerűen kihagyja. Jó megoldás.

mamachicken.jpg

Az elkészítés a legalapabb: tányérba bele, forró víz (kb. 500ml) és 3 percig lefedve hagyni.

Az íze kifejezetten tiszta, mondjuk ha az összes chillit belerakjuk akkor olyan erős lesz, hogy semmit nem érezni, amikor első alkalommal ettem fel is adtam a felénél, egyszerűen kiégette a fejem. Chilli nélkül érvényesülnek a fűszerek, egzotikus de nem zavaróan. A leves tetején úszkáló zsírkarikák feldobják, az illata is jó, semmi tartósítós/mesterséges nem érezhető. Fogyasztás közben sem.
A tészta nem teljesen a megszokott, valami fűszer van benne, kicsit színes, picivel vastagabb is mint a legtöbb ramen tészta, állagát tekintve kicsit roppanós. Kifejezetten finom. Többet kellene tudnom a thai konyháról...

A terméket egyes hírek szerint egész európának magyarországon fogják gyártani a Thai Presidents Foods Hungary Kft. üzemében, Esztergomban. Ezzel párhuzamosan megjelenhet a hazai boltok polcain is.

Az ára 0.59 euro/zacskó.

Értékelés: 6/10

mama_2010-07-29_16-13-55.jpg

Képek forrása: internet

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ramen.blog.hu/api/trackback/id/tr665572634

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása