HTML

Ramen tészták

Hiánypotló blog az itthon és külföldön elérhető ramen vagy ahhoz hasonló ételekről. Néha kicsit junkfood beütéssel. Az instant jegyében.

Friss topikok

Ramentészta. Nem szakértő szinten.

2013.10.19. 17:11 RaMen

Smack instant tészta csirkehúslevessel

Címkék: csirkés smack instant tészta

A Smack volt az első itthon, valamikor a 90-es években jelent meg, a legnagyobb gyártóhoz, a Nissinhez tartozik, az egész európai piacra nálunk gyártják a tésztaleveseket.

Smack instant tészta csirkehúslevessel ügyesen fogalmaz, nem csirkés. Kb annyi csirke van benne amit sikerült beledarálni az ízesítőporba, ami konkrétan "csirkehúspor" és az összes ízesítő 6%-a. De ez ne vegye el a kedvünket, lesz ennél rosszabb versenyzőnk is.

Smack instant tészta csirkehúslevessel a leírás szerint már nem az a sima "felöntöm forró vízzel és kész is van" típusú gyorsleves, ezt lobogó vízben kell főzni 3 percig (de egyébként a forró vízzel leöntés és 3 perc várás is ugyanazt az eredményt adja).

A tészta sima búzalisztes, jól megdagad de kicsit (nagyon) ízetlen és az állaga se annyira ramenes, az alaplé itt is kicsit vegetás, viszont savanyú utóíz helyett itt inkább valami édeskés/fűszeres marad meg, ami egy fokkal jobb.

smackcs.jpg

A 100 grammos csomag tápértéke 472kcal ami nagyon sok, a gyártónak nem ártana átgondolni a tészta receptjét. Csak akkor ajánlott fogyasztásra, ha nagyon nincs más. 

Értékelés: 4.5/10

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ramen.blog.hu/api/trackback/id/tr175586728

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása