HTML

Ramen tészták

Hiánypotló blog az itthon és külföldön elérhető ramen vagy ahhoz hasonló ételekről. Néha kicsit junkfood beütéssel. Az instant jegyében.

Friss topikok

Ramentészta. Nem szakértő szinten.

2015.11.07. 13:07 RaMen

Sapporo Ichiban Original

A Yakisoba Deluxe megszűnése utáni űrt nagyon nehéz kitölteni, a boltok polcain többnyire értékelhetetlen termékek vannak, előre tört a vietnami vonal amit a legjobb kerülni. Ebben a junkfood mocsárban mellberúgásként ért, amikor az egyik Culinaris üzletben eredeti (majdnem eredeti mert nem japán, hanem amerikai) Sapporo terméket találtam.

sap_ichi.jpg

 

A gyártó nem sokkal a Nissin után indult, már kezdetben is kicsit föléárazott a riválisnak. Az Ichiban Original termék 1966-ban került piacra Japában. A Sapporo azóta összesen 11 féle ízben gyárt rament (plusz 2 féle nem-rament, pl. yakisoba-t), de sajnos csak ez az egy féle kapható itthon (ennek is örüljünk).

Régóta kíváncsi voltam az Ichibanra, mivel ramenleves teszteken gyakran dobogós.

Az Original (piros) egy szójás alapramen, viszont annak hibátlan.
Az íze finom, nagyon nagyon visszafogottan fűszeres, a tészta nagyon jó állagú, jól felszívja a levest, az egész teljesen harmonikus, kellemetlen utóíze nincs, viszont utólag finoman savanykás.
A Nissintől eltérően a Sapporo az elkészítésnél a tésztát önmagában javasolja megfőzni (3 percig) és csak a legvégén kell beleszórni a levesport. (Nálam ennek nem volt sok jelentősége mert hagytam állni a kész levest, hogy jól felszívja, az eredményt imádtam)

sapporo-ichiban-original-contents_1.jpg

sapporo_ichiban_original_flavor_noodles.jpg

 

Sajnos az ára (az eredeti 0.65 dolláros árhoz képest) elég magas: 749Ft
Az összetevők bővelkednek E betűben, de hát nem mai recept... viszont klasszikus!


 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ramen.blog.hu/api/trackback/id/tr628057404

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bambuci 2016.04.26. 20:51:36

Vajon miert nem terjedtek el nalunk a japan ettermek?!
süti beállítások módosítása