HTML

Ramen tészták

Hiánypotló blog az itthon és külföldön elérhető ramen vagy ahhoz hasonló ételekről. Néha kicsit junkfood beütéssel. Az instant jegyében.

Friss topikok

Ramentészta. Nem szakértő szinten.

2016.12.15. 19:20 RaMen

Nissin Soba Classic (poharas) tészta

Címkék: ázsiai gyorskaja ramen nissin yakisoba instant tészta kollégiumi konyha

A Yakisoba Deluxe megszűnése miatt keseregtem korábban, de most találtam valamit ami ha nem is pótolja de nagyon jó. Ez az új, fekete poharas SOBA.
Elsőnek a poharas Soba Classic-ot próbáltam ki (ami csak kiszerelésben és elkészítésben tér el a zacskóstól) és alaposan meglepett.

shottype1_328x328.jpg

Nem csak a csomagolás ötletes és praktikus de a tészta, a szósz és a zöldségek is átlagon felüliek. Az elkészítéshez se kell serpenyő/tűzhely, simán a mikróban forralt vízzel elkészíthető, szóval ha mozgásban vagy, vagy nincs kedved főzőcskézni egy percet se, akkor ez a kiszerelés neked való.

A pozitívumok:
-a tészta jó illatú
-a szósz nagyon zamatos, sűrű, pont elég az adagra
-a zöldségek nem moszat-szerű pépek dehidratálás után, van textúrájuk, puhább, keményebb darabok és van benne pár csirkehús kocka is (de ennek ingerküszöb alatti a mennyisége)
-a pohár tetején kiöntő nyílások vannak
-a  pohár felső részén "hűtőborda" szerű baszok vannak, meg lehet fogni melegen is
-részletes és érthető leírás van a dobozon
-megvan az édes íz a szájban és az éppen-jó kesernyés utóíz
-219kcal és minössze 9.8gr zsír illetve 26,1gr szénhidrát van benne, ami -végülis- nem rossz ebben a szegmensben 

Az elkészítés annyi, hogy levesszük a tetőt, lehúzzuk a védőfóliát, forrásban lévő vízzel felöntjük a vonalig, várunk 3 percet, leöntjük a folyadékot, kinyitjuk, ráöntjük a szószt, összekeverjük és.... evés!
Ha nem a dobozból fogyasztjuk megbolondítható egy kis brokkolival, csirkehússal. Németek ketchupot tesznek rá, egyszer ki fogom próbálni :) vagy nem :D

nissin_soba_classic-3.jpg
Nyilván ez nem egy sült tészta, de ha elfogadjuk, hogy ez egy szószos tészta akkor az itthon kapható termékek között benne van a legjobb háromban.

439Ft jelenleg pl. a Tesco-ban ami nem is kevés nem is sok, de inkább nem is kevés.
90gramm egy adag szárazon.

Összetevők (szárazon):

Tészta 72,3% [búzaliszt, pálmaolaj, só, ízfokozó E621, lisztkezelő szerek (E500, E451), antioxidáns E306, savanyúságot szabályozó anyag: citromsav], Ízesítő szósz 19,9% [cukor, víz, repceolaj, szójaszósz (víz, szójabab, só, búza), ízfokozók (E621, E635), színezék E150c, glükóz, melasz, ecet, só, fűszerek, hidrolizált növényi fehérje, paradicsompor, savanyúságot szabályozó anyag: citromsav, aroma], Káposzta, Csirkehús kocka

Teriyaki verzió:
Kb. ugyanaz mint a Classic, kicsit érezni a cukrosabb, mirines, japános vonalat, kellemes. 

Thai verzió:
A thai ízesítésű alapja ugyanaz itt is, csak a szósz tér el, ami sűrűbb, csípős, intenzív, illatos. 
Nincs rossz utóíze, nem olyan vegyszeres, mint amit az ilyen szintetikus ízektől néha beletörődően elfogad az ember, szóval pozitív csalódás ez is.

Tetszett!
8/10 simán

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ramen.blog.hu/api/trackback/id/tr6512050437

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Katalin Perecz 2017.12.15. 11:48:09

Csipős acskos kivitel miért tünt el a boltok polcairol.Peddig nagyon finom.
süti beállítások módosítása