HTML

Ramen tészták

Hiánypotló blog az itthon és külföldön elérhető ramen vagy ahhoz hasonló ételekről. Néha kicsit junkfood beütéssel. Az instant jegyében.

Friss topikok

Ramentészta. Nem szakértő szinten.

2013.10.19. 15:59 RaMen

Cup noodles csirkehúsos (Nissin) - a klasszikus

Az eredeti japán ramen tésztához nagyon közel van a Nissin Cup noodles, hiszen ez az egész instant-tészta-ipar feltalálójának második terméke. Sajnos az itthon 2012 végétől kapható Smack gyártású Nissin Cup noodles összetételében eltér az eredetitől, de még így is "vakok közt a félszemű", a sok vietnámi meg kínai vacak között.

A tészta mellett répa, borsó, kukorica és csirkehús (1.7%) is úszkál a lében, ami egy "jó" vegetás alaplére emlékeztet. Utóíze kicsit savanykás. Összességében nem rossz, laktató, de ragaszkodhatna jobban az eredeti recepthez. Ami még sok benne az az E betű. Egyébként a japán/usa verzióban sokkal több zöldség van, nem tudom itt hova lett belőle. A leírás szerint a 60grammos csomagból nyert 100ml leves átlagos tápértéke 87kcal, ami egy adagra vetítve 350ml, szóval 300kcal körül van. Ami nem kevés. 

Külön érdekessége a csomagolás, ami egyrészt az 1971-ben bevezetett forradalmi "cup" forma (itthon papírborítás nélkül), másrészt a képen villával eszik a levest, ami miatt felmerült bennem a kérdés, hogy akkor mi lesz a végén a lével? Persze meg lehet inni. De minek?

cup.jpg

Elkészítés: nyissuk ki, öntsük fel forró vízzel a vonalig zárjuk vissza és várjunk 3 percet

Értékelés: 4/10 a savanykás utóíz miatt

Kép: nissinfoods.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ramen.blog.hu/api/trackback/id/tr965586591

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása