A yakisoba annyira finom, hogy ha valaki egyszer megkóstolta könnyen rászokhat. Ha pedig ideje és kedve is van az instantzabáló embernek, hogy főzöcskézzen valamit, akkor is jó választás.
Pár friss zöldséggel, sárgarépával, brokkolival, egy kis csirkehússal és gyömbérrel tökéletes ázsiai ételt dobhatunk össze a családnak pillanatok alatt.
A csodás-csirkés-yakisobához szükségünk lesz az alábbiakra:
1/4 csésze szójaszósz
1/4 csésze Worcester szósz (Worcestershire)
2 evőkanál ketchup
1 evőkanál cukor
4 csésze aprított zöld káposzta
1 közepes póréhagyma
1 csésze reszelt sárgarépa
1 közepes fej brokkoli
1 nagy csirkemell
2 csomag ramen tészta
1 evőkanál szezámolaj
2 evőkanál földimogyoró-olaj
egy hüvelykujjnyi friss gyömbér
Egy kis tálban keverjük össze a szójaszószt, a Worcestershire szószt, a ketchupot és a cukrot. Keverjük addig, amíg a ketchup és a cukor feloldódik. Tegyük félre, ez lesz a mártás.
Készítsük elő a húst és a zöldségeket. Hámozzuk meg a gyömbért és reszeljük le nagyon apróra. Daraboljuk fel a póréhagymát, vágjuk a brokkolit falat nagyságú darabokra és szeleteljük a csirkét is vékony csíkokra.
Ha ez megvan kezdjünk vízet forralni egy edényben, ebben fogjuk főzni a tésztát.
Közben közepes-magas lángon melegítsük fel a 2 ek. földimogyoró olajat egy nagyobb serpenyőben vagy wokban. Amikor az olaj már forró, adjuk hozzá a reszelt gyömbért és pirítsuk meg picit. Adjuk hozzá a csirkemell csíkokat és süssük őket aranybarnára (ez kb. öt perc). Ha a csirke átsült adjuk hozzá egyszerre az összes zöldséget. Keverjük jól össze és főzzük, amíg a zöldségek megfőnek/összeesnek (5-10 perc).
Közben -ha már forr a víz-, a másik edénybe dobjuk bele a két adag ramen tésztát és főzzük meg (2-3 perc). Ha megfőtt szűrjük le és öntsünk rá egy kis szezámolajat, hogy ne tapadjon össze.
Most öntsük a mártást a serpenyőbe a csirkés-zöldség tetjére, adjuk hozzá a főtt tésztát, keverjük össze alaposan a mártással, majd közepes-magas lángon kicsit süssük rá a szószt a tésztára. Kész is! A tetejére szórjunk szezámmagot :)
Ha lusták vagyunk használhatjuk a Nissin féle instant Yakisoba Deluxe-ot is alapnak. Ez gyorsabb, a végeredmény szinte ugyanaz. Itt is pirítsuk meg a csirkét a földimogyoró olajban, keverjük össze a zölségekkel, főzzük össze, majd öntsük fel a szükséges vízzel, dobjuk bele a tésztát, főzzük el a levét, locsoljuk rá a kész szószt a csomagból és picit süssük rá a tésztára. Tetejére szezámmag, ha van kéznél. Esetleg majonéz.
Hasonló recept lépésről lépésre képekkel a BudgetBytes oldalán.
képek forrása: internet