A Yakisoba Deluxe megszűnése utáni űrt nagyon nehéz kitölteni, a boltok polcain többnyire értékelhetetlen termékek vannak, előre tört a vietnami vonal amit a legjobb kerülni. Ebben a junkfood mocsárban mellberúgásként ért, amikor az egyik Culinaris üzletben eredeti (majdnem eredeti mert nem japán, hanem amerikai) Sapporo terméket találtam.
A gyártó nem sokkal a Nissin után indult, már kezdetben is kicsit föléárazott a riválisnak. Az Ichiban Original termék 1966-ban került piacra Japában. A Sapporo azóta összesen 11 féle ízben gyárt rament (plusz 2 féle nem-rament, pl. yakisoba-t), de sajnos csak ez az egy féle kapható itthon (ennek is örüljünk).
Régóta kíváncsi voltam az Ichibanra, mivel ramenleves teszteken gyakran dobogós.
Az Original (piros) egy szójás alapramen, viszont annak hibátlan.
Az íze finom, nagyon nagyon visszafogottan fűszeres, a tészta nagyon jó állagú, jól felszívja a levest, az egész teljesen harmonikus, kellemetlen utóíze nincs, viszont utólag finoman savanykás.
A Nissintől eltérően a Sapporo az elkészítésnél a tésztát önmagában javasolja megfőzni (3 percig) és csak a legvégén kell beleszórni a levesport. (Nálam ennek nem volt sok jelentősége mert hagytam állni a kész levest, hogy jól felszívja, az eredményt imádtam)
Sajnos az ára (az eredeti 0.65 dolláros árhoz képest) elég magas: 749Ft
Az összetevők bővelkednek E betűben, de hát nem mai recept... viszont klasszikus!